Wat is Reiki
Reiki is een Japans woord, dat de universele levenskracht aanduidt die al het leven in stand houdt. Letterlijk betekent het “kracht van de zon”.
Het is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via zachte, rustige handoplegging de universele levensenergie wordt overgebracht. Het werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf of de ander te genezen en in balans te brengen. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan ontvangen.
Als ik met Reiki werk maak ik verbinding met die oorspronkelijke energiebron. Ik ben een soort kanaal waardoor deze energie naar mijzelf of ook naar anderen kan stromen. Het is neutrale energie die om ons heen zit en ook in ons stroomt.
Mensen, dieren, planten en ook gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede en gezonde manier te leven, te zijn en zich te manifesteren.
Door de behandeling word je je op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. Die overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.
Er hoeft geen diagnose te worden gesteld en je hoeft het zelf niet te kunnen duiden. De energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.
Reiki is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een aanvulling. De behandeling is altijd individueel. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.


Hoe werkt een reiki behandeling
In mijn atelier annex behandelkamer voor de Reiki en  de voetreflexmassage hangt een bijzondere sfeer. Er staat een comfortabele behandeltafel waar je op gaat liggen. Je houd je kleren gewoon aan. Makkelijke en niet knellende kleding is wel prettiger ter bevordering van de ontspanning. Ik zorg dat het er lekker warm is. Kussentjes en eventueel een deken doen je comfortabel liggen en zorgen ervoor dat je het niet koud krijgt. Als je wilt is er een ontspannend muziekje op de achtergrond en/of een lekker luchtje ter ondersteuning.
Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via mij doorgegeven. Ik begin met de voorkant van je lijf en zo nodig doe ik daarna de achterkant. Reiki vind altijd de juiste weg in het lichaam. Het gaat naar de plekken die het nodig hebben.
Vind je het onplezierig om direct aangeraakt te worden, dan houd ik mijn handen enige centimeters boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die je als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden.

 

Kosten: € 30,- per uur.
Twee behandelingen voor € 50,-

Voor meer informatie en/of boekingen:
Telefoon: 033 4637001
Mobiel: 06 20712711
E-mail: heleni-greeve@kpnmail.nl

Een reactie van een tevreden klant:

Reiki bij Heleni was ontzettend fijn en de liefde en het bewustzijn dat ik hierdoor voelde
was precies wat ik nodig had. ik kan de Reiki behandeling dan ook zeker aanraden.
Juliëtte

Balans en kracht in lichaam en geest.
Het Reiki systeem is (her)ontdekt en verder ontwikkeld door de 19e eeuwse Japanse leraar dr. Mikao Usui.Hij onderzocht de manieren van genezen door middel van handoplegging en ontdekte zeer oude technieken en symbolen, beschreven in het Sanskriet.

Reiki is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het werken met de universele levenskracht. Net als bij accupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruik gemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie die zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest.

reikifotoweb

Het mooie
van reiki
is
de eenvoud.